Intermitterende (vekslende) vakuumterapi er en effektv behandlings- og afhjælpningsmetode til forskellige symptomer relateret til perifere arteriesygdomme (PAD).
Undersøgelser viser markante forbedringer af blodcirkulationen, som øger gennemstrømningen, specielt til kroppens ekstremiteter (ben og fødder). Med vekslende vakuumterapi synes mikrocirkulationen at blive stimuleret, og returløbet ser ud til at blive styrket.

Hvordan foregår vakuumterapi?
Behandlingen er risikofri, den foregår fuldt påklædt, liggende enten på maven eller ryggen. Behandlingen individualiseres til dine behov/symptomer og varer mellem 30-40 minutter.

Symptomer for opstart af behandling
– Nedsat blodomløb i ekstremisterne (ben og fødder)
– Kramper i benene
– Kolde fødder
– Nedsat sårheling
– Misfarvning af huden på fødder og ben
– Kredsløbsforstyrrelser
– Perifert lymfødem
– Hævede ben og fødder

Enkelt stående behandlinger har vist at vakuumterapien kan have effekt på hovedpine, neurologiske symptomer fra lænden ud i benene og skinnebensbetændelse.

Atleter:
Udover at have effekt på kredsløbsforstyrrelser, så har vakuumterapi også vist sig at gavne restitutionen efter træning eller kamp, herunder bl.a.:
– Forbedret neuromuskulær restitution
– Hurtigere restitution efter skader
– Hurtigere regeneration efter hård træning
– Reduceret/Normaliseret mælkesyreniveau

Så uanset som du arbejder på kontor og døjer med trætte ben eller topidrætsudøvere, som skal være klar til at præsterer hurtigst muligt igen, så vil vakuumterapi kunne hjælpe dig.