Okklusionstræning er en træningsform, hvor blodtilførslen væk fra en muskelgruppe delvist bliver afklemt ved hjælp af en trykreguleret manchet.
Formålet med træningsformen er frigive IGF-1 væksthormon, hvilket fører til øget muskelmasse, samt hurtigere heling af skadet væv.

Fordelen ved okklusionstræning er at der kan arbejdes med relative lave belastninger, men der kan fortsat ses postive effekter ved træningen, grundet det metaboliske stress som muskulaturen bliver udsat for, når den bliver afklemt.

Hvem har gavn af okklusionstræning?
Ny opererede patienter, bl.a.
– Korsbåndsopereret
– Hofteopereret
– Akilleseneopereret

Patienter, som af forskellige årsager ikke kan udføre traditionel tung styrketræning.
Det kunne eksempelvis være sengeliggende patienter, hvor formålet vil være at reducere muskeltab (atrofi).
Ældre, som ikke ønsker at træne i et fitnesscenter eller lignende, vil kunne øge deres muskelmasse, hvilket vil gavne deres balance, gøre dem mere sikre i deres gang funktionen og samtidig potentielt vil kunne reducere fald.

Elitesportsfolk, som ikke har mulighed for at udføre tung styrketræning grundet de er i sæsonen. Okklusionstræning vil være et godt supplement til deres øvrige træning, da de kan vedligeholde muskulaturen på uden at løfte mange kilo, på en i forvejen presset muskulatur.

Sikkerhed:
Selvom muskulaturen bliver afklemt, så er sikkerheden fortsat for øje. Anbefalinger lyder på at en ekstremitet (ben eller arm) ikke bør være okkluderet mere end 10 minutter ad gangen.

Køb af okklusionsudstyr
Hvis du efter endt forløb hos os, fortsat har lyst til at træne med okklusionsudstyr kan du gennem klinikken købe det udstyr vi bruger i behandlingen, da vi er forhandlere af produktet.